Prevenció

L’ictus és una malaltia freqüent, amb una taxa de mortalitat alta i que produeix seqüeles físiques, cognitives, psicològiques i socials en una elevada proporció de les persones que l’han patit.

Per tot això és fonamental la prevenció i el reconeixement ràpid dels símptomes, per intentar evitar la malaltia i en el cas que es presenti, minimitzar els riscos i les seqüeles posteriors.

La prevenció comença per una adequada informació, des d’edats primerenques, ja que certs hàbits saludables com una correcta alimentació, la pràctica d’exercici físic moderat i la conscienciació davant els riscos que comporta el consum de drogues, han d’instaurar el més aviat possible.

Alguns factors de risc no poden modificar com l’edat, el sexe o la raça, però hi ha un altre grup de factors que si poden ser controlats com és el cas de la pressió arterial, les malalties cardíaques, el consum de tòxics o els nivells elevats de estrès.

La informació, la prevenció i la rapidesa en l’actuació són les millors eines per lluitar contra l’ictus.

TAMBÉ A JOVES

Al voltant d’un de cada cinc ACV passa en persones joves, inclosos els adolescents i la gent de 20, 30 i 40 anys. En els joves, seria dues vegades més comú que l’esclerosi múltiple.

Els símptomes de l’ACV isquèmic en els pacients més joves són similars als de la gent gran, tot i que l’aparició de símptomes atípics complica el diagnòstic.